11:09 / 16.03.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Barbarina borba s kilogramima

Botka za zdravlje

Botka za zdravlje

Foto: Kod nas doma / HRT

Prošla godina za Barbaru Jozić nije bila nimalo laka – gubitak najmlađeg brata i razvod roditelja utjecali su na to da zapostavi sebe. Ipak, odlučila je da je vrijeme za promjenu, a ona uključuje i gubitak kilograma. 

- Svi koji me znaju, vide pozitivnu promjenu na meni. Bez obzira što tugujem, idem kroz život dalje – jer moraš. Proljeće je, vani je lijepo vrijeme – idemo!, kaže Barbara.

No, držati se svojih odluka nije uvijek lako – Barbaru ponekad uhvate glad i kriza. Najteže joj je gledati druge kako jedu hranu koju ona sada "ne smije", ali ne odustaje. U kuhinji joj pomaže kćer Gabrijela, koja kaže kako je Barbara smršavila u zadnjih tjedan dana.

- Pečem si ribu i radim salatu, i mislim si: 'Što je meni ovo trebalo', smije se Barbara kojoj se prehrana sada uvelike razlikuje od prijašnje – tjesteninu i pomfrit zamijenilo je povrće.

Ipak, kroz novu prehranu Barbara je otkrila i nove namirnice, za koje nije ni znala da ih voli.

- Shvatiš da sve može biti fino kad se doradi. Ovaj način prehrane je jedan veliki korak, koji će mi pomoći i da zavolim svoje tijelo, ali i da radim nešto dobro za sebe, smatra Barbara.

Nakon tjedan dana, odlučila je vidjeti kakvi su zaista rezultati njezine "liposukcijske" prehrane - u tjedan dana izgubila je pet kilograma.

- Ovo me oduševilo, kaže Barbara i dodaje kako na "liposukcijskoj" prehrani ima više energije, vidi gubitak kilograma i dobro se osjeća.

Nutricionistica Jasmina Hasanović, koja prati Barbaru na novom režimu, kaže kako u svom poslu najviše voli vidjeti zadovoljne klijente poput Barbare, koji smršave i ostvare svoj cilj.

Iako je sada pet kilograma lakša, ovo nije kraj Barbarinog novog puta.

- Kroz ovaj proces, pokrenula sam ono što mi je već dugo u glavi, ali mi je trebalo da napravim prvi korak – da me netko povuče za ruke i kaže: 'Ajde, možeš ti to!', kaže Barbara s osmijehom. 

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!