17:09 / 24.04.2018.

Autor: T.V./K.D./HRT

Barokomora - pomoć u liječenju mnogih bolesti

-

-

Foto: - / -

Uz Zagreb, Dubrovnik, Rijeku i Crikvenicu barokomora postoji i u Puli. Desetljećima je važna ne samo za spašavanje ronilaca, već i za liječenje mnogih bolesti.
Uz Zagreb, Dubrovnik, Rijeku i Crikvenicu barokomora postoji i u Puli. Desetljećima je važna ne samo za spašavanje ronilaca, već i za liječenje mnogih bolesti. Ivanka Bičvić u pulsku je barokomoru stigla zbog ukočenja živca lica. U tri tjedna tretmana stanje joj se znatno poboljšalo. Sad se još malo vidi na licu. ali svi su zadovoljni. Za sad je jako lijep napredak, pohvalila se. Meni je sad prije par mjeseci pisalo amputacija noge no otkad idem ovdje su mi dva prsta samo skinuli do sada, a sad je stanje savršeno, rekao je pacijent Goran Brozina.

Tijekom 60 minuta pacijent udiše hiperbarični, odnosno 100% kisik. On se otapa u krvotoku i tako smanjuje nedostatak kisika koji je uzrok mnogih bolesti. Od primjerice, teških rana do upalnih bolesti crijeva.

Lista pacijanata koji imaju pravo na liječenje u barokomori putem zdravstvene uputnice trebala bi se ubrzo proširiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!