Ženama u borbi za život pomažu žene

13.04.2022.

17:29

Autor: Matea Krmpotić/Regionalni dnevnik/HRT

Srce za nju

Srce za nju

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Udruga "Srce za nju" okuplja hrabre žene kojima je cilj pomoć svima, a posebno bolesnim ženama. Cilj je prikupljenim sredstvima, od prodaje pince građanima Rijeke, omogućiti oboljelim ženama besplatan taxi prijevoz od kuće do liječnika. 

Poznata izreka kaže - zdrav čovjek ima puno želja, ali bolestan samo jednu - zdravlje. Kada bolest dođe - pomoć je prijeko potrebna. Znaju to i žene iz Udruge "Srce za nju".

- Obitelj se umori, morate se vratiti na posao. Nastaje problem prijevoza i mi smo odlučile to promijeniti, rekla je Katarina Kukolj, predsjednica Udruge "Srce za nju".

Priča se zakotrljala kada se članicama Udruge razboljela prijateljica. Boženu Fatur spasila je obitelj - kći donorica i uporne prijateljice.

- Kćer je moj donor, ustvari zahvaljujući prijateljicama i doktorici, ja sam tu gdje jesam, rekla je Božena, članica Udruge "Srce za nju".

Udruga okuplja i stručni tim liječnika, volontere i - ono najvažnije - podrška dolazi i od mladih ljudi, ovoga puta iz riječke Medicinske škole koji pomažu u akciji.

- Želja nam je da educiramo naše korisnice. Jako je bitno zdravlje cijelog organizma i to se ne smije zanemariti, rekla je Snježana Glavičić-Valovičić, stručna podrška Udruge "Srce za nju".

Iz Udruge "Srce za nju" poručuju da je njihov pokretač upravo - empatija, te da su vrata Udruge otvorena za sve žene koje vode najteže bitke - one životne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!