Biciklijada od Zagreba do Svete Nedelje

18.09.2021.

12:20

Autor: V.G./HRT/IMS

Biciklijada

Biciklijada

Foto: Dnevnik / HRT

Posljednjih godinu i pol fizička aktivnost nerijetko je bila zanemarena zbog pandemije koja je nezamislivo promijenila način života. U sklopu Tjedna mobilnosti pod motom "Krećimo se održivo - ostanimo zdravi" - održava se još jedna Biciklijada od Zagreba do Svete Nedelje.


Cilj je osvijestiti građane da samo pola sata kretanja dnevno - pozitivno utječe na osobni rast i razvoj. Uz to - izbjegavanjem motornih vozila i korištenjem bicikala - činimo dobro i za okoliš, smanjujući onečišćenje. Za sudionike će biti organiziran zdravstveni, edukativni i zabavni program.

- Zadnje europske zdravstvene ankete pokazuju da je samo 19 posto našeg odraslog stanovništva tjelesno aktivno, da se bavi sportom, rekla je dr. Branislava Resanović, voditeljica Centra za preventivnu medicinu NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar".

- Cilj je promovirati bicikliranje, općenito zdravi način života, rekao je Marin Mikić, predsjednik udruge "Biciklom do zdravlja".

- Ovo je divno, da izađemo van, da se gibamo. Treba se gibati, pogotovo djeca, rekla je jedna sudionica biciklijade.

Pokrovitelj akcije je Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, Grada Svete Nedjelje te Doma zdravlja Zagreb-Zapad. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!