14:07 / 11.06.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Bilje: Počinju 21. Međunarodni etno susreti

Sve je spremno za 21. Međunarodni etno susret

Sve je spremno za 21. Međunarodni etno susret

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U perivoju dvorca Eugena Savojskog u Bilju, ovog će se vikenda održati 21. Međunarodni etno susreti.

Posjetitelje očekuje mnogo zanimljivih radionica, izložbi, bogata gastro ponuda te atraktivni koncerti. 


- Dosta je bogat program, i dnevni i večernji, ima za svakoga ponešto i nadamo se da će se ljudi dobro zabaviti, rekla je Renata Forjan, direktorica Turističke zajednice općine Bilje. 


Jedna od zanimljivosti su skulpture od slame, djelo Nikole Fallera koji će na etno susretima održati i radionicu. Dječje radionice i gastronomska ponuda počinju od 11 sati, a Forjan ističe kako će se ove godine, osim ribljih i lovačkih specijaliteta, na meniju naći i oni veganski. 


- Što se tiče radionica imamo suradnju s osnovnom školom "Bilje" i dječjim vrtićem "Grlica", i s konjičkim klubom – bit će moguće i jahanje za djecu, kaže Forjan i dodaje kako će odrasli moći uživati u koncertima, ali se i okušati u nekim radionicama. 


Popuštanjem mjera sve je više događaja i život se vraća u Baranju – samo ovog vikenda održava se nekoliko manifestacija, što će znatno osvježiti turistički život tog dijela Hrvatske. 


- Sigurna sam da će posjetitelji moći odabrati više lokacija tijekom vikenda, i naše etno susrete i druge manifestacije koje su oko nas, zaključila je Forjan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!