"Biser mora" predstavlja svojevrsni početak turističke sezone

14:21 / 25.04.2022.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

Biser mora

Biser mora

Foto: HTV / HRT

"Biser mora" gastronomski je festival i natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza-majstora te srednjih i viših turističko-ugostiteljskih škola. Festival organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) kako bi podsjetili na važnost ulaganja u struku i povezivanje ugostiteljstva i turizma. "Biser mora" predstavlja i svojevrsni početak turističke sezone. Završna konferencija održana je u Splitu.

- Dobili smo dobro vrijeme, došlo je puno sudionika, sam program je bio izvrstan. Napokon su se nakon nekog vremena skupili svi. Dobro natjecanje, dobri radovi, odlično druženje, sve skupa savršena atmosfera, istaknuo je predsjednik Udruge ŠKMER Željko Neven Bremec.

Mi uvijek otvaramo sezonu u Supetru i to je za nas i za njih vrlo bitno, dodao je.

 -Ove godine sam sudjelovao, u ukupnom poretku na drugom mjestu, a dojmovi su vrlo pozitivni. Malo naporno, ali uspješno. Može se i od kolega naučiti, sudaca, mentora. Stvarno zanimljiva i bogata manifestacija. Puno ljudi, puno kolega natjecatelja, rekao je chef iz Splita Petar Vlak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!