15:51 / 04.01.2018.

Autor: DJH/M.Š.

Blagdani su završili i treba se vratiti u formu

-

-

Foto: - / -

Vrijeme nakon blagdana vrlo često zna biti depresivno i nemotivirajuće. Sportsko - edukativni projekt Aktivna Hrvatska novu sezonu započinje upravo Mentalnim treningom.
Vrijeme nakon blagdana vrlo često zna biti depresivno i nemotivirajuće. Nakon velikog slavlja, često se povlačimo u sebe i nedostaje nam motivacije. Sportsko - edukativni projekt Aktivna Hrvatska novu sezonu započinje upravo Mentalnim treningom.
Mentalni trening  održat će se u zagrebačkom hotelu Westin u četvrtak, 11. siječnja s početkom u 18 sati. Pod vodstvom psihologa Ane Kotzmuth i Igora Čerenšeka. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.
Prijavljeni vježbači naučit će kako izgleda proces pokretanja osobne promjene i kroz koje faze ljudi uobičajeno prolaze. Saznat će kako sami mogu napraviti bržu tranziciju iz jedne faze u iduću te kako ne posustati i izgubiti motivaciju kad vam postane posebno teško. Jednom kad razumijemo kako faze promjene životnog stila izgledaju, pomaže nam naučiti kako postaviti pametne ciljeve koji nas kasnije svakodnevno motiviraju i pomažu nam da radimo korake u željenom smjeru bez nepotrebnih posustajanja ili odustajanja.
Projekt se održava u suradnji  s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba, Hrvatskom liječničkom komorom čiji će liječnici održati kratko predavanje, Biotreningom te nutricionistima iz Definicije hrane. Idući grad u kojem će se vježbati uz trenerski tim Kineziološkog fakulteta je Donja Stubica u kojoj će se 3. veljače vježbati  u 11 sati. Vježbači se za treninge mogu prijaviti putem službene stranice projekta na www.aktivnahrvatska.hr.
O projektu i kako se motivirati nakon blagdana na vježbanje u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su psihologinja Ana Kotzmuth i doc. dr. sc. Tomislav Madžar, stručni suradnik projekta, odk su Lukrecija Dragić i Borna Butijer pokazali vježbe kojima se i u zimsko doba održava dobra kondicija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!