15:48 / 16.01.2018.

Autor: Vinko Paić/M.Š.

Bojenje unijelo radost u život

-

-

Foto: - / -

U zagrebačkom centru Krugovi već nekoliko godina održava se kreativna radionica 'Čajanka bojanka'. Na nju dolaze Duška (72) i Ljubica (77) kojima je bojenje unijelo radost u život.
U zagrebačkom centru Krugovi već nekoliko godina održava se kreativna radionica 'Čajanka bojanka'. Na nju dolaze Duška Gaćeša (72) i Ljubica Rado (77) kojima je bojenje unijelo radost u život.
Čajanka-bojanka psihološko je kreativna radionica namijenjena umirovljenicima. Oni uz čaj i kekse izmjenjuju zanimljive priče iz svog života i bojaju bojanke za odrasle. Žene treće dobi rado dolaze na ove radionice. Lijepo se družimo... Sve smo pozitivne  imamo iste interese,  iskreno kaže Duška.
Antonija Pleša, voditeljica radionice kaže da su iskusili da ima dosta starih ljudi koji su usamljeni, skloni depresiji… A to se može riješiti njihovim zajedničkim druženjem, nazivanjem, treba ih malo povezati…  Na svakoj radionici budu i volonteri koji se rado pridruže u bojenju simpatičnim gospođama. Glavna je naša Duška, uvijek se smijemo s njom. Veselimo se, a najviše volimo pjevati,  kaže Ljubica.
Ova kreativna radionica osobama treće životne dobi kvalitetno ispunjava slobodno vrijeme, a šarolike boje i crteži unose vedrinu i osmijeh u njihovu svakodnevicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!