19:05 / 29.01.2019.

Autor: HRT

Brak je mrak

-

-

Foto: - / -

Cijeli život žive u Prelogu u istoj ulici. Bili su susjedi udaljeni 10 kuća. A kad je Magdalena stasala u djevojku, rodila se ljubav.
U vrijeme kada u Hrvatskoj svaki četvrti brak završi rastavom, priča o paru koji je zajedno već 70 godina - zvučat će nevjerojatno. Još prilično vitalni i duhoviti supruzi iz Preloga otkrili su da njihov dugovječni bračni život nema neku posebnu tajnu: samo treba znati opraštati i imati razumijevanja.

70 godina zajedničkog života, ljubavi, sreće i poštovanja. Formula - vrlo jednostavna - nisu se imali, kažu kada svađati. Bavili su se poljoprivredom i mnogo radili.

Cijeli život žive u Prelogu u istoj ulici. Bili su susjedi udaljeni 10 kuća. A kad je Magdalena stasala u djevojku, rodila se ljubav. I brzo su svima dokazali da su stvoreni jedno za drugo. Imaju dvojicu sinova, dvije unuke i tri praunuka.

On ima 98 godina i još se živo sjeća fronte u Rusiji za Drugog svjetskog rata. A gospođa Magdalena 10 je godina mlađa i pamti gotovo sve pojedinosti iz mladosti, njihov susret i lijepu svadbu. Svaki dan počinju malim ritualima - zajedno piju kavu, čitaju novine i prate vijesti. Vole se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!