21:29 / 28.12.2020.

Autor: Niko Kostanić/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Branitelji pčelari sa Savske Opatovine

-

-

Foto: - / -

Biti zadovoljan, biti pozitivan - to su poruke koje nam odašilju branitelji pčelari sa Savske Opatovine.
Kada pomislimo na pčele i med, prva asocijacija je netaknuta priroda daleko od gradske vreve. No samo nekoliko kilometara od zgrade Hrvatske televizije na zagrebačkom Prisavlju, pronašli smo pčelarsku radionicu koju pohađaju hrvatski branitelji. 

Ovaj tečaj odvija se već treću godinu zaredom. Neki branitelji ovdje pronalaze duhovnu terapiju, a neki buduće zanimanje. Branitelj Ivan Pilić nakon što je ostao bez posla prijavio se na tečaj koji mu je promijenio život. Stečena znanja i ona praktična i ona teoretska pretočio je u vlastiti OPG. Pčele su mu promijenile ne samo materijalnu stranu života već i onu drugu, za naše branitelje jednako važnu. 

A upravo je svoj duhovni mir u pčelinjaku pronašao i Robert, vukovarski branitelj, koji je proveo 9 mjeseci u srpskim logorima. Nije se bilo lako vratiti u civilni život nakon 1995. kad je umirovljen, ali je on to uz pomoć okoline, obitelji i prije svega vjere uspio. Svim umirovljenim braniteljima preporučuje da se aktiviraju koliko god mogu jer rad stvara pozitivnu energiju. Pčelarstvo je za njega zasada samo hobi, ali hobi koji ima i dublju poruku.

Biti zadovoljan, biti pozitivan - to su poruke koje nam odašilju naši pčelari sa Savske Opatovine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!