Bruno Šimleša i supruga pješače 600 km za pomoć oboljelima od raka

10.08.2022.

14:30

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Vijesti/B.A./HRT

Bruno Šimleša i supruga Maja

Bruno Šimleša i supruga Maja

Foto: Vijesti / HRT

Pisac, kolumnist i sociolog Bruno Šimleša i supruga Maja krenuli su jutros u 8 sati s Kninske tvrđave na put dug više od 600 kilometara kako bi prikupili novac za psihološku pomoć oboljelima od raka. 

Ovogodišnje putovanje započeli su upravo ondje gdje su prošlogodišnje završili. A lani su prikupili 321 tisuću kuna za Udrugu SVE za NJU. Ove će godine, vjeruju, dostići zacrtani cilj od 500 tisuća kuna.


Bračni par proći će pješice kroz tri priobalne županije, a Prevlaka im je cilj.


Šimleša je za HRT rekao da Udruga SVE za NJU radi božansku stvar.


- Pružaju besplatnu psihološku pomoć oboljelima od raka i mislim da zaslužuju svu pomoć ovoga svijeta, poručio je.


Napomenuo je da tijelo ima puno veću šansu za pobjedu kada je psiha na mjestu - kad vratimo osjećaj kontrole nad životom, kada prihvatimo neke promjene na tijelu, kada shvatimo kako razgovarati s okolinom, kako reći djeci...


Šimleša je između ostalog istaknuo da ih je i prošle, a i ove godine oduševila ljepota ljudi.


- Toliko ljudi uz cestu nas zaustavlja, nudi nešto, rekao je Šimleša.


- Nudili su nam toplu riječ, ohrabrenje, podijelili su neke svoje priče... Ta ljepota Hrvatske je fenomenalna, dodao je.


Od putovanja očekuje da će biti - teško, znojno, predivno, prezahvalno, prelijepo, predivlje... A istaknuo je da će na planini provesti i godišnjicu braka. 


- Znamo da će Hrvatska opet pokazati veliko srce. Udruga živi od donacija, tako da oni automatski onda mogu planirati, doista zaposliti još više psihologinja. Trenutno ih u udruzi radi 12, ali, nažalost, potreba je i za 120, zaključio je Šimleša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!