Budite „Aktivni u mirovini“

20.04.2021.

12:55

Autor: Hina

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Srećko Niketić / PIXSELL

Radna udruga kreativnosti (RUK) u sklopu projekta "Aktivni u mirovini, podržanog od Europskog strukturnog fonda, organizira i provodi besplatne programe na području Zagreba.

Programi kojima je cilj promicanje zdravlja i kvalitete života umirovljenika, a na koje se umirovljenici mogu prijaviti su kulturno-umjetnički, glazbeni, dramski, rehabilitacijski te kreativne radionice i cjeloživotno učenje.


- Dostupnost besplatnih programa uvjerit će umirovljenike da su još važni zajednici, ali i da sudjelujući u osmišljenim programima mogu značajno pridonijeti jačanju svojih emocionalnih i kreativnih vještina, a time i očuvanju svog psiho-fizičkog zdravlja, ističu iz RUK-a.


Stoga pozivaju umirovljenike da se pridruže, prošire svoja znanja i vještine u aktualnoj kulturnoj ponudi Grada, te se jave na broj 097/7503923 ili na email: kreativniumirovini@gmail.com.


Za ovaj tjedan otvorene su prijave za kreativnu radionicu i posjet izložbi.


U srijedu, 21. travnja, u vrtu u Trnjanskoj 3, iza KD Vatroslava Lisinskog, održat će se Kreativne radionice - pričaonice u izvedbi Laboratorija zabave, Diane Zorić, "Storytelling druženje: Priče o životu, mudrosti i ludosti".


U petak, 23. travnja organizira se posjet izložbi "Hrvatska svijetu" uz stručno vodstvo kustosa, u Meštrovićevom paviljonu.


- Upoznajte našu jedinstvenu nacionalnu, znanstvenu i kulturnu ostavštinu, predstavljenu kroz razne umjetnine, autorske nacrte, patente, arhivske dokumente i video zapise te uređaje i naprave nastale prema patentima i idejama zaslužnih pojedinaca, poručuju organizatori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!