08:11 / 06.02.2018.

Autor: DJH

Centar za inkluzivnu podršku - pakirnica dobrih želja

-

-

Foto: - / -

Nadaju se kako će njihov primjer poslužiti sličnim udrugama koje će prepoznati mogućnost da svojim članovima osiguraju bolju budućnost i financijsku egzistenciju.
U Slavonskom Brodu postoji pakirnica dobrih želja. Riječ je o proizvodnom pogonu Centra za inkluzivnu podršku koji od nedavno radi u novim prostorima u kojim su posao pronašle brojne osobe s intelektualnim poteškoćama.

Iz svoga zajedničkog doma Ana i Darko idu i na isto radno mjesto. Svaki ih dan posebno veseli jer su tek prije nekoliko godina prvi puta u životu dobili priliku za zaposlenje. I nisu jedini koji su upravo ondje počeli raditi. Još tridesetak štićenika slavonskobrodskog Centra za inkluzivnu podršku zaposleno je u novootvorenoj pakirnici. Zadovoljni su, kažu, imaju kolege, imaju što raditi, zarađuju i svoje plaće.

Projekt je Centar za inkluzivnu podršku osmilio i realizirao uz pomoć Organizacije "Otvoreno društvo" kao dio međunarodne fondacije te potporu Grada Slavonskog Broda. U udruzi napominju kako cijela priča oko inkluzije ima želju da svi članovi budu uključeni u društvo te da mogu živjeti s drugima.

Htjeli smo da se oni osjećaju vrijedno, a jedan od preduvjeta je posao. Cijela je priča počela sa slaganjem papirne ambalaže za pakiranjem šećera. Onda je netko od korisnika rekao - ajmo otvoriti svoju pakirnicu.  Uz pomoć grada Slavonskog Broda ali i javljanja na natječaj otvorena je pakirnica dobrih želja. Udruga je otvorila d.o.o. i posao je krenuo, ispričala je Ljiljana Brica, predsjednica Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod.

Nadaju se kako će njihov primjer poslužiti sličnim udrugama u Hrvatskoj koje će tako prepoznati mogućnost da svojim članovima kroz ovakav projekt mogu osigurati bolju budućnost i financijsku egzistenciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!