Chef Vatrenih kuha o osječkom KBC-u

03.12.2020.

17:52

Autor: Marija Matoš/Dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, Osječanin Tomica Đukić, postaje chef bolničke kuhinje KBC-a Osijek.
Glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, Osječanin Tomica Đukić, postaje chef bolničke kuhinje KBC-a Osijek. Na taj će način, uvjereni su u upravi, osječka bolnica postati prepoznatljiva po kvalitetnim i ukusnim obrocima koje pripremaju za svoje pacijente i medicinsko osoblje.

- Krajnji cilj je, bar u mojoj glavi, kada pacijenti budu odlazili da im ostane da je hrana u KBC-u bila vrhunska, kazao je Tomislav Đukić.

Pacijente je obradovala vijest da će jelovnik osmisliti vrhunski kuhar. Želja je i kuhara i nutricionista obrok učiniti što ukusnijim i kvalitetnijim jer je hrana dio terapije i lijek. -  Namjera nam je tu namirnicu, koju dajemo pacijentima, pripremiti na što bolji tehnološki način kako bi što manje izgubila nutritivne vrijednosti, a da se kroz taj proces ipak dobije na okusu, istaknuo je Đukić. Josipa Mađerić, nutricionistica u KBC-u Osijek, ističe da ljudima nije do jela pa ih je oko 40% obično pothranjeno. 

- Ta njihova pothranjenost, odnosno loš nutritivni status hrane, produžuje boravak u bolnici i otežava liječenje, upozorava.

Hrana će se pripremati u kuhinji kakvu imaju najbolji svjetski hoteli. Domagoj Drenjančević, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu u KBC-u Osijek, tvrdi da je oprema već nabavljena te da se ide u modernizaciju cijelog procesa. Cilj je, kaže, na ovaj način brendirati KBC Osijek. Pred poznatim chefom nov je izazov - u kuhinji osječkog KBC-a treba dnevno skuhati 1200 porcija, a čak je 40 različitih dijetnih jelovnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!