00:06 / 08.12.2019.

Autor: Željka Lopac/Dnevnik 3/IMS

Čokoladna čarolija u Opatiji

-

-

Foto: - / -

Opatiji se održava Festival čokolade. Na ovom najslađem festivalu, Opatijci i njihovi gosti imaju priliku uživati u najrazličitijim varijantama te mnogima najdraže delicije.
Opatiji se održava - Festival čokolade. Na ovom najslađem festivalu, Opatijci i njihovi gosti imaju priliku uživati u najrazličitijim varijantama te mnogima najdraže delicije.

-
Lijepe slatke delicije od čokolade, imamo raznih pralina, čokolade, tamne, keksići, torte svašta, kazala je slastičarka Ružica Ribarić.

Iz Splita je stigao i jedini proizvođač u Hrvatskoj koji od zrna kakaa proizvodi čokoladu, a već je poznat i po svojoj kreativnosti. - Uvijek nešto novo. Prošle godine bila je čokoladna ploča koja svira, ove godine čokolada s magarećim mlijekom. To je najskuplja hrvatska čokolada, rekao je Marinko Bištić. 

Suzi Petričić
, direktorica Turističke zajednice Opatija, istaknula je da je ove godine najveći broj izlagača, više od 30. 

- Mislim da će u ova tri dana Opatiju posjetiti 15.000 posjetitelja.

Posjetitelji su mogli vidjeti i izradu skulpture od čokolade, sliku koja nastaje od različitih vrsta čokolade, ali i probati praline mohole - nazvane po hrvatskom znanstveniku Andriji Mohorovičiću. Tu su i praline teslete - u čast Nikole Tesle.

- I vjerujem da će svi turisti koji su došli danas ovdje iz Hrvatske, ali i iz naših susjednih zemalja ponijeti osim puno čokolade i slatkih proizvoda i da će se vratiti u Opatiju i u Hrvatsku, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!