Cvjetne skulpture od papira

15.06.2019.

10:42

Autor: Mirela Micek/D.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Da papir može biti medij za izradu dizajnerskih skulptura te vrlo efektan ukras u prostoru svojim rukotvorinama dokazuje dizajnerica Jasna Šafar.
U Dubravici, mjestu nedaleko Zaprešića, bivša menadžerica Jasna Šafar pronašla je svoj duhovni mir i inspiraciju za neobičan hobi i posao, izradu skulptura od papira tzv. Flores-fusion.

Da papir može biti medij za izradu dizajnerskih skulptura te vrlo efektan ukras u prostoru svojim rukotvorinama dokazuje dizajnerica Jasna Šafar. Ova inače po struci modna dizajnerica, papir je zavoljela tijekom bavljenja marketinškom karijerom u reklamnoj agenciji gdje je radila kao produkcijski menadžer. Birala je različite vrste papira za tisak brošura, letaka, knjižica i drugih promotivnih materijala.

Trodimenzionalne cvjetne skulpture izrađuje tri godine. Isprva je to bio samo hobi, svojevrsni bijeg od  stresa na poslu. A onda se zbog zdravlja i duhovnog mira odlučila na životni zaokret. Napustila je unosan marketing i vlastiti hobi pretvorila u posao.

Ovisno o složenosti kompozicijskih elemenata za izradu cvijeta od primjerice 90 centimetara s 600 latica, utroši tjedan dana. Dosad ih je izradila više od 500. Surađuje s londonskim i litvanskim dizajnerima interijera na uređenju i dekoriranju tamošnjih hotela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!