13:30 / 23.12.2020.

Autor: Ana Papec/Dnevnik u podne/HRT

Da im blagdani budu ljepši

-

-

Foto: - / -

Sa željom da im barem malo olakšaju boravak u izolaciji, djelatnice međimurskog Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, božićnim darovima odlučile su razveseliti korisnike doma za starije i nemoćne.
Starijima je pomoć potrebna više nego ikad prije - znaju to i u Međimurskoj županiji pa je njihovo društvo osoba s tjelesnim invaliditetom odlučilo za blagdane darivati štićenike Doma za starije i nemoćne. Za njih su izradili stotine ukrasa s porukom: da nikad ne odustanu od sebe i da vjeruju u bolje sutra.

Predblagdansko je vrijeme. Vrijeme kada bismo svi trebali biti sretni, unatoč pandemiji. Sa željom da im barem malo olakšaju boravak u izolaciji, djelatnice međimurskog Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, božićnim darovima odlučile su razveseliti korisnike doma za starije i nemoćne. Kažu, oni su osobe koje itekako zaslužuju pažnju i zahvalnost.

- Izrađivali smo anđele, borove, zvjezdice i u ovo vrijeme korone podijelili smo se u neke timove po manje osoba. Nismo mogli raditi nažalost s članovima, pa smo mi kao zaposlenici radili. Ovdje u udruzi imamo osobe s invaliditetom, pa su i one nam pomogle - kaže Monika Murat, radna terapeutkinja.

Radilo se tjedan dana pod strogim epidemiološkim mjerama.

- S obzirom na tu situaciju s koronavirusom dosta smo smanjili kontakte, ali to nije prepreka da im pokažemo da mislimo na njih i da nam je stalo do njih - poručuje Ivana Igrec, voditeljica radionice.

To su im i poručili ohrabrujućim i motivirajućim porukama na božićnim čestitkama. Sa željom da se štićenici doma prisjete svih lijepih trenutaka.

- Naši korisnici su do ove korona krize kod njih odlazili jedanput ili dva puta tjedno i tamo su se zajedno družili. Povremeno su i korisnici Doma Novinščak dolazili u naše prostorije i ovdje se družili s našim mlađim članovima, što je njih jako razveselilo i pomoglo im je da se osjećaju bolje - kaže Katarina Drk Hutinec, voditeljica projekta.

- Kada čovjek dođe u neke godine, gdje zaslužuje na svaki način poštovanje i neki naklon tim svojim godinama i iskustvu- na ovaj način živjeti, mogu reći da je zapravo neljudski - dodaje Lea Jurković, socijalna radnica u Domu za starije i nemoćne osobe "Novinščak", Čakovec.

No ni to neće trajati zauvijek. Možda će već sljedećih blagdana i oni biti sa svojom obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!