21:33 / 08.08.2020.

Autor: Odri Ribarović/More/IMS/HRT

Damir Kocijan, lošnjski Iron man

-

-

Foto: - / -

"Krepat ma ne molat", moto je Primoraca i otočana - a pokazao je to i Damir Kocijan, lošinjski Iron Man.
"Krepat ma ne molat", moto je Primoraca i otočana - a pokazao je to i Damir Kocijan, ošinjski triatlonac, planinar i plivač. Preplivao je "lošinjski La Manche". Morske struje kod otočića Srakane neprestano su ga gurale natrag, no ni u jednom trenutku - u maratonu dugom 18 nautičkih milja - nije izgubio optimizam.

- Bilo je odlično! Bilo je prenaporno, ušao sam u neke struje i plivao duplo više nego što sam planirao. Najteže je bilo kod Šila kad sam 2 i pol sata plivao 600-700 metara, priča Damir. "Damirova najduža dionica dosada, vrlo iscrpljujuća kontra struje. Stvarno smo sretni što je doplivao živ i zdrav, dodaje Robert Nikolić, predsjednik MO otoka Unije.

Lošinjski Iron Man

Da je riječ o iznimnom entuzijastu koji obožava izazove na granici mogućeg, potvrđuje i njegov travanjski pothvat, kada se 18 puta u roku od 26 sati popeo na najviši vrh lošinjskog brda Osorčica, ostvarivši visinu Mount Everesta. Ove će godine i na svjetsko natjecanje Iron Man u Klagenfurtu, pa slijedi osvajanje La Manchea.

Velike čestitke Damiru na ovom plivačkom maratonu od Lošinja do Unija, mi smo i u dogovoru da ga pratimo i na njegovom putu na Iron Mana i preplivanju La Manchea - to je u biti ona promocija koju ne možemo platiti, kaže direktor TZ Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Poželimo sreću u novim pothvatima neumornom lošinjskom Iron Manu, nad kojim očito bdije i slavni grčki atlet Apoksiomen - čiji je kip trajno izložen u muzeju u Lošinju, iz čijeg je akvatorija izronjen nakon 2 tisuće godina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!