09:03 / 14.09.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Danas međunarodna utrka Run of heart, sutra Štrudlafest

-

-

Foto: - / -

Na ŠtrudlaFestu izlažu obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti koji uzgajaju, pripremaju i izrađuju autohtona i tradicionalna jela i pripravke, suvenire, uporabne predmete.
U Jaškovu kraj Ozlja danas 2. međunarodna utrka Run of heart, sutra 3. Štrudlafest - natjecanje za izbor najštrudle.

Run of heart je međunarodni sportski događaj koji uključuje elementarne igre za djecu i nekoliko utrka različitih duljina kroz pitomi jaškovački krajolik. Sudjelovati mogu baš svi -mali i veliki…. od najranije vrtićke dobi nadalje te osobe s invaliditetom. Obavezna je samo dobra volja i raspoloženje!

Organizatori posebno ističu najavljeno sudjelovanje u utrci Henrya Wanyoike i prisustvovanje Dine Sokolovića. Henry Wanyoike je jedan od najbržih trkača svijeta, a ujedno i slijepa osoba. Postavio je već nekoliko svjetskih rekorda. Dino Sokolović je najbolji hrvatski skijaški paraolimpijac i trenutno prvi slalomaš svijeta u kategoriji sjedećih natjecatelja.

Inkluzivnim karakterom utrka potiče uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu, te oblikuje stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva. Utrka ujedno ima i humanitarni karakter te će se prikupljenim sredstvima od uplate startnina nabaviti oprema za pružanje usluge rane intervencije za djecu s teškoćama u razvoju.

ŠtrudlaFest je događanje natjecateljskog karaktera koje okuplja profesionalce i amatere slastičare iz više hrvatskih županija koji se natječu u izboru najbolje štrudle. Nastao je kao logičan slijed "Iz Jaškova za svijet… štrudla za Guinnessa" kada je u Jaškovu kraj Ozlja u Zelenom srcu Hrvatske u Karlovačkoj županiji, 06.09.2015. izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen Guinnessov rekord od 1479,38 cm.

Na ŠtrudlaFestu izlažu obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti koji uzgajaju, pripremaju i izrađuju autohtona i tradicionalna jela i pripravke, suvenire, uporabne predmete…

Na štandovima se mogu kušati preko 60 vrsta štrudle.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!