Davor Plavec - stručnjak sa Srebrnjaka koji je svu edukaciju prošao u Hrvatskoj

01.06.2019.

19:12

Autor: HRT

default error photo
Profesor je, specijalist medicine rada i sporta, pomoćnik ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u kojoj je uspješno realizirao brojne projekte.
Profesor je, specijalist medicine rada i sporta, pomoćnik ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u kojoj je uspješno realizirao brojne projekte i gdje radi već 15 godina – od znanstvenih do onih informatičkih. A sve, kaže, s jednim ciljem – pomoći i olakšati brojnim malim, i onim nešto starijim pacijentima. U rubrici emisije "Zdrav život" u kojem donose profil stručnjaka, gledatelji su imali priliku upoznati profesora Davora Plavca.

Radu se profesor Plavec posvetio još za vrijeme studiranja. Kaže, možda je njegov put nešto drugačiji jer je svu edukaciju prošao u Hrvatskoj. Radio je u Institutu za medicinska istraživanja gdje je naučio puno o medicini rada, alergologiji i pulmologiji. Napisao je preko 300 publikacija, radi na brojnim projektima, što medicinskim, što informatičkim, i s tim dijelom posla u kojemu uživa i takvim tempom, ne planira stati.

Budući da je profesor Plavec član i brojnih društava, dobitnih prestižnih nagrada i osoba širokih interesa, zanimalo nas je čime se najviše ponosi u svojoj karijeri? Odgovor je slijedio jako brzo – svojom obitelji i pacijentima. A tu je naravno, i edukacija i prenošenje znanja drugima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!