Dežurna medicinska sestra: Izabrali smo da naš poziv bude ispred svega

25.12.2020.

09:26

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/I.B./DJH/

default error photo
U KBC-u Rijeka, na lokalitetu Sušak, reporterka HTV-a Klaudia Modrić Plantarić razgovarala je s liječnikom i medicinskom sestrom koji su dežurni na Božić.
- Ova godina je bila neočekivana i izazovna u puno segmenata. Kako za mdicinske djelatnike, tako i za cijelo društvo. Sigurno jedan od najmanje tipičnih Božića, čak i u bolničkim uvjetima. Mi jesmo navikli raditi vikendom, noću i praznicima. Naša je djelatnost poziv i sigurno više od običnog posla, rekao je dr. Ervin Avdović, kardiolog u KBC Rijeka.

Na jednom internetskom portalu izabran je za najdoktora. Rekao je da je bio ugodno iznenađen izborom.

- Ne mogu vam opisati koliko mi je drago da su pacijenti prepoznali svakodnevni trud, odricanje i angažman. To je definitivno jedan veliki poticaj za održavanje visokih standarda medicinske usluge, istaknuo je.

Medicinska sestra Tanja Pajić sa Zavoda za aritmije rekla je da joj nije prvi put da radi na blagdane.

- Sigurno da nije ugodno tada raditi, kad je cijela obitelj na okupu, kad je blagdansko ozračje, ali samim biranjem poziva kojim ćemo se baviti mi smo izabrali da naš poziv bude ispred svega. Ispred naših želja, očekivanja i obitelji. I zbog toga smo ponosni jer to radimo zaista od srca i ne žalimo što smo u ove dane na radnom mjestu, istaknula je.

- Odjel je stalno pun. Nije nam lako, stresno je, neizvjesno i to dodatno utječe na nas kao osobe i na sve oko nas, ali ja volim svoj posao, odjel na kojem radim i zadovoljna sam, zaključila je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!