16:36 / 14.02.2020.

Autor: HRT

Dijana, policajka velikog srca!

-

-

Foto: - / -

Dobro je činiti dobro jer se dobro obično dobrim i vraća. Jednu takvu gestu učinila je mlada policajka iz Pitomače.
Dobro je činiti dobro jer se dobro obično dobrim i vraća. Jednu takvu gestu učinila je mlada policajka iz Pitomače. Da se samo nju pitalo - ostala bi to tajna, no njezini kolege odlučili su je javno pohvaliti.  

Potkraj siječnja policajka iz Pitomače Dijana Šimeta dobila je zadatak obići tridesetdevtogodišnjakinju sa šireg pitomačkog područja kojoj je istekla osobna iskaznica. Trebala joj je napisati kaznu od 500 kuna. No, kad je vidjela kako gospođa teško živi - odlučila joj je pomoći. 

- Uzela sam uplatnicu u Policijskoj postaji, prije toga sam obavijestila svojeg nadređenog da li smijem tako nešto napraviti, on se naravno slagao s time i uzela sam uplatnicu, ispisala na ime gospođe, otišla u Finu i uplatila. Uzela sam tu potvrdu koju sam uplatila i odnijela osobi i rekla sam da je financijska situacija za osobnu iskaznicu riješena ispred policijske postaje, rekla je Dijana Šimeta, policijska službenica PP Pitomača.

Gospođu koja nije željela pred kameru razveselila je ta gesta. Nije ni znala da je izradu osobne policajka sama platila. Ostalo bi to nezabilježeno da njezini nadređeni nisu odlučili javno je pohvaliti i nagraditi.

- To samo pokazuje da ona posjeduje jednu humanitarnu crtu koju primjenjuje u svom životu, a kao policijski službenik je izrazito profesionalna i dosljedno primjenjuje pozitivne zakonske propise, naglasio je Renato Greguraš, načelnik PP Pitomača.

- Ona nije htjela da to izađe van u javnost, ona je odradila dobro djelo, jednu jako lijepu gestu i eto slučajno sam saznao za ovo i jako me to dojmilo, a vidim da je i građane i vas medije, rekao je Siniša Knežević, načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske.

I tom gestom policijski službenici dokazuju da policija nije samo represivni aparat koji kažnjava, već i pomaže građanima u različitim životnim situacijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!