Djelatnici OB Dubrovnik zaplesali Jerusalemu, himnu korona vremena

23.12.2020.

20:42

Autor: Sandra Lacković/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo
Djelatnici Opće bolnice - medicinsko i nemedicinsko osoblje - naučili su koreografiju i zaplesali Jerusalemu - svojevrsnu himnu korona vremena.
Iz Opće bolnice Dubrovnik stiže posebna božićna čestitka. Ljudi koji su posljednjih mjeseci na prvoj crti obrane od koronavirusa, zaplesali su na pjesmu koja diže raspoloženje, a diljem svijeta na nju, uz medicinske djelatnike plešu vatrogasci, policajci, pa i svećenici.

Optimizam se širi iz Dubrovnika. Djelatnici Opće bolnice - medicinsko i nemedicinsko osoblje - naučili su koreografiju i zaplesali Jerusalemu - svojevrsnu himnu korona vremena.  Dr. sc. Antonija Perović, spec. med. biokemije, Odjel za laboratorijsku dijagnostiku, OB Dubrovnik rekla je da je odaziv bio velik.

- Mnogi su bili oduševljeni, nikome nije bilo teško doći čak ni vikendom, pri organizaciji proba poštivala su se protuepidemijske mjere. Mislim da smo napravili dobar posao, naglasila je.

Kao što uostalom sjajan posao rade u borbi s virusom već mjesecima.

- Ove godine je puno drugačije nego svih prošlih godina. Susreli smo se s nečim sasvim nepoznatim, ali držimo se, veselimo se, kazala je Ivana Marić iz COVID jedinice intenzivnog liječenja, OB Dubrovnik.

- Radimo u dvije smjene, radi se dosta testiranja, ali dobra smo ekipa - nije nam problem ništa odraditi, poručila je Nika Pasković, Odjel za laboratorijsku dijagnostiku.

- Za ovu koreografiju smo se odlučili, jer uz sav posao koji imamo uvijek volimo plesati, to je poruka - koji god posao radite, treba plesati, dodala je Jelena Bubalo, COVID jedinica intenzivnog liječenja, OB Dubrovnik.

Dubrovčane pozivaju da i dalje ostanu odgovorni - da čuvaju sebe i druge - jer tako ćemo i njima olakšati posao.

- I nadamo se da ćemo nakon Nove godine imati manje zaraženih i vratiti se koliko - toliko normalnom životu, rekla je Lucija Perica, Odjel za laboratorijsku dijagnostiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!