18:59 / 14.06.2020.

Autor: I.D./Ivona Ramadža Čolić/Dnevnik/IMS/HRT

Do Brazila i natrag

-

-

Foto: - / -

Šibenski pomorac Dražen Grgić - vraća se kući. Nakon pet mjeseci plovidbe do Brazila i natrag - sutra završava njegova avantura kojom je htio upozoriti na nužnost pomoći djeci bez roditeljske skrbi, ali i na golemo onečišćenje svjetskih mora plastikom.
Šibenski pomorac Dražen Grgić - vraća se kući. Nakon pet mjeseci plovidbe do Brazila i natrag - sutra završava njegova avantura kojom je htio upozoriti na nužnost pomoći djeci bez roditeljske skrbi, ali i na golemo onečišćenje svjetskih mora plastikom. Na taj problem već godinama podsjećaju i Zlarinjani - čijoj se inicijativi žele pridružiti i drugi.

Iza njega je 12.000 plavih milja. I sad se živ i zdrav - vraća kući. Nakon pet mjeseci.

- Pozdrav gledateljima Hrvatske televizije! Ja sam Dražen Grgić i jedrim u akciji "Čisto more - čisto srce", kazao je Grgić.

Opskrbio se za debela mora. A užad odvezao i da upozori kako more ne bi trebala biti kanta za smeće. Jer mnogima - jest.

- Čak najudaljeniji dijelovi oceana - neću reći puni su, ali imaju plastike na svakih par stotina metara možete naći neku kantu, čašu, kaže Grgić.

Reci NE! plastici - poruka je čuvara prirode. Jer pošast je to koja guši Planet.

I zato, odmori se od plastike - apeliraju Zlarinjani. Oni su jednokratnu prekrižili. Nije za hvaliti se, ali kažu, trošili su 160.000 komada jednokratne plastike u sezoni.

Više doznajte u videozapisu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!