17:25 / 20.04.2019.

Autor: HRT

Docent Ratko Prstačić liječi bolesti verbalne komunikacije

-

-

Foto: - / -

Na svoj multidisciplinarni tim, iznimno je ponosan, dobru radnu atmosferu i brigu za pacijenta.
KBC Zagreb njegov je drugi dom, i to već više od dva desetljeća. Voditelj je odjela za fonijatriju, i brojnim pacijentima, koji za njega imaju samo riječi hvale, liječi bolesti verbalne komunikacije. U našoj rubrici profil stručnjaka, gledatelji imaju priliku upoznati docenta Ratka Prstačića.

Razvojni put docenta Prstačića započeo je 90-ih godina i to na zagrebačkom Rebru gdje radi i danas. Usavršavao se i u Klinikama u Berlinu, Frankfurtu jer kako kaže, iskustvo je to koje svaki liječnik mora proći.

Autor je i brojnih znanstvenih članaka, publikacija i kako to obično biva, osim stjecanja znanja, to isto znanje prenosi i na druge. Predaje na dva fakulteta – na matičnom fakultetu i Edukacijsko-rehabilitacijskom. Rad sa studentima, nešto je što ga posebice veseli.

Uz to, docent Prstačić radi i kao voditelj Odjela za fonijatriju. Na svoj multidisciplinarni tim, iznimno je ponosan, dobru radnu atmosferu i brigu za pacijenta.

Upravo je taj odjel, krovna institucija Hrvatske za fonijatriju, što docenta Prstačića posebno veseli. Njegov tim liječio je komplicirane slučajeve poput karcinoma glasnica,parcijalnog ili potpunog odstranjivanja jednjaka. Rad s pacijentima i pomoć njima, prioritet su ovog liječnika.

Docent Prstačić nada se kako će regeneracija potrošenih glasnica biti bliža budućnost.

Ono malo slobodnog vremena što mu ostaje, provodi u društvu prijatelja i obitelji – supruge i tri kćeri koje su mu poticaj i motiv da i u razvojnom putu bude što bolji. Na radost svih njegovih dosadašnjih pacijenata.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!