12:25 / 31.01.2022.

Autor: Jelena Tomac/Dnevnik/HRT

Drvored ljubavi - sadnja i udomljavanje stabala

Drvored ljubavi

Drvored ljubavi

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Nastavlja se vrlo dobro prihvaćen projekt sadnje i udomljavanja stabala na području Crikvenice putem kojeg građani dragim osobama na poklon daruju drvo. Novi Drvored ljubavi sadit će se uz šetnicu Dubračina.

Od prošle godine i Tena je ponosna vlasnica mladog stabla posađenog na šetnici uz rijeku Dubračina.

- Dobila sam ga na poklon od svojih prijateljica, moje dvije prijateljice su me odlučile iznenaditi tako da je to stablo nastalo kao plod jednog lijepog prijateljstva, rekla je Tena Peričić, viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol Grada Crikvenice.

Priprema se sadnja novih stabala koja će krenuti u ožujku. Stabla su za sada posađena na šest lokacija na području grada Crikvenice, a usvojitelji dolaze kako iz Crikvenice tako iz cijele hrvatske ali i inozemstva.

- Naši usvajači dolaze iz Slovenije, Njemačke, iz svih dijelova Europe. Ove godine novih 15 stabala će se posaditi upravo na ovoj lokaciji, u nastavku šetnice Dubračina, dodala je Peričić. 

Ovisno o tome gdje se sade, odabire se sadnja onih stabala koja na toj mikrolokaciji najbolje uspijevaju.

- Sadili smo alpske borove, tamarise, vrbe, breze, niz različitih drugačijih stabala. Trudimo se gdje god je to moguće osigurati neke nove zelene površine. Kroz projekt Drvored ljubavi ustvari smo pokušali spojiti ideju uređivanja javnih površina, sadnje novih stabala i da nekome poklonite nešto što zaista traje, objasnila je Silvija Crnić, voditeljica Odsjeka za lokalnu samoupravu i odnose s javnošću Grada Crikvenice.

Do sada je posađeno oko 150 stabala, a prepoznata su kao zanimljiv i unikatan poklon, posebno ususret Dan zaljubljenih.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!