Dva tate vode svoje dvogodišnjake u pustolovinu života

23.08.2021.

14:06

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Daddyhood Europe

Daddyhood Europe

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Dva tate, Hrvat i Šveđanin, u subotu će krenuti u pustolovinu života: sa svojom dvogodišnjom djecom u sedam dana, obilazeći otok Krk, namjeravaju pješice i na biciklu prevaliti 150 kilometara.

O toj neobičnoj avanturi i angažiranom očinstvu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo sa suosnivačem neprofitne organizacije Daddyhood Europe Marinom Manzonijem, koji će sudjelovati u toj pustolovini, te psihologom i psihoterapeutom Matejom Čuljkom:

Marino Manzoni napustio je pomorsku karijeru kako bi se posvetio odgoju kćeri - i nije požalio.


- Želimo pokazati kako se uključujemo aktivno u život naše djece i inspirirati tate diljem svijeta da to učine. Zato smo se odlučili na jednu neobičnu pustolovinu - želimo napraviti krug oko otoka Krka i dobro se zabaviti s našim mališanima, kaže Marino.


Marinu će društvo će praviti Šveđanin Thomas sa svojim sinom.


- Oni dolaze dan prije početka naše avanture i onda krećemo na put. Zadnje pripreme su u tijeku, dodaje Marino.


U pripreme je uključeno i istraživanje sadržaja za djecu diljem otoka Krka jer tate žele da se mališani prvenstveno dobro zabave tijekom avanture.


- Napravili smo rutu koju ćemo prilagoditi njihovim potrebama. Ne želimo ulaziti u nikakve ekstreme, napominje Marino.


Matej Čuljak je psiholog, psihoterapeut, i u ovu hrvatsko-švedsku inicijativu uključio se budući da je otac petero djece, te radi u vrtiću, pa ga je projekt jako zainteresirao.


- Smatram da je ovo primjer odlične prakse jer to je ono što se pamti. U očinstvu morate pokazati svojim primjerom što znači biti prisutan otac. Ja sam odrastao bez oca, ali me to nije spriječilo da se ostvarim u ulozi oca, poručio je Čuljak.


Cijela će avantura biti i snimljena za potrebe dokumentarnog filma, a kako će izgledati možete vidjeti u promotovnom filmu:

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!