16:00 / 25.04.2019.

Autor: Leo Škrinjarić/V.M./HRT

Dvije priče iz Orahovice za svjetski poznate televizijske kuće

-

-

Foto: - / -

Članovi Plivačkog kluba Orahovica predstavili su dva projekta u kojima aktivno sudjeluju, a riječ je o snimanju dokumentarnih serijala za svjetski poznate televizijske kuće: 'Put oko svijeta električnim biciklom' i 'Novi život u divljini'
Članovi Plivačkog kluba Orahovica predstavili su dva projekta u kojima aktivno sudjeluju, a riječ je o snimanju dokumentarnih serijala za svjetski poznate televizijske kuće: 'Put oko svijeta električnim biciklom' i 'Novi život u divljini'.

Prvog lipnja Hrvoje Jurić kreće na put oko svijeta i to na posebno izrađenom prototipu električnog bicikla. Pripremao se tri godine, a cilj mu je dnevno prijeći tristo kilometara kako bi oborio Guinnessov rekord.

- Plan je obići cijeli svijet, a prema Guinnessovim pravilima, ako se želite aplicirati, morate napraviti 29 tisuća kilometara. Moj je plan to napraviti u sto dana. Imam sa sobom i tim na čelu s Mitijom Pospihaljem, kaže Jurić.

Cijelo to putovanje - od onih odličnih scena do najtežih trenutaka – snimit će i montirati u dokumentarni film.

Priča, pak, o Nikoli Boriću, treneru i triatloncu svjetskog glasa koji je napustio suvremeni način života i živi osamljeno, u drvenoj kolibi okruženoj šumom u mjestu Kokočak nedaleko od Orahovice, obišla je Hrvatsku.

O njegovu pustolovnom načinu života svjetski poznata produkcijska kuća snimit će dokumentarnu epizodu serijala 'Novi život u divljini'.

- Oni bi došli zadnjih deset dana u devetom mjesecu, bili bi tu i napravili bi trideset sati materijala i to bi se iskoristilo za jednu epizodu devete sezone serijala, otkriva Borić.

Priče o Hrvoju i Nikoli premijerno će prikazati svjetski poznate televizijske kuće National Geographic, BBC te Channel 5.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!