12:08 / 19.09.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Edukacija građana u sklopu akcije 'Udomljavanje je fora'

-

-

Foto: - / -

Iz Prijatelja životinja poručuju da će se uspostavom jedinstvenog informacijskog centra lakše pronaći i udomiti izgubljena životinja .
U sklopu akcije "Udomljavanje je fora", koja građane poziva da, umjesto kupnje, udome neku napuštenu životinju, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića sutra će biti predstavljen "Infocentar koji spaja ljude i životinje", a udruge za dobrobit životinja na svojim će štandovima educirati građane.

Na štandu Prijatelja životinja moći će se saznati nešto više o Mreži za zaštitu životinja odnosno udrugama okupljenima u tu mrežu i žele spriječiti napuštanje životinja te ih zbrinuti, a rade i na zaštiti i promicanju prava životinja.

Infocentar koji spaja ljude i životinje je služba putem koje se može prijaviti pronađena životinja kako bi se što prije pronašao skrbnik, a skrbnicima omogućava da brže pronađu svojeg izgubljenog ljubimca, izvijestili su Prijatelji životinja.

Smatraju da je Infocentar zagrebačkog skloništa u Dumovcu dokaz da je takav infocentar potreban na razini cijele Hrvatske te podsjećaju da Zakon o zaštiti životinja nalaže i osnivanje županijskih koordinacijskih radnih skupina.

Iz Prijatelja životinja poručuju da će se uspostavom jedinstvenog informacijskog centra lakše pronaći i udomiti izgubljena životinja čime će se, kako dodaju, ostvariti i ušteda lokalnim zajednicama budući da životinje neće završiti u skloništu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!