16:24 / 12.12.2019.

Autor: Anita Markovina Radnić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ekići iz vrtića Popaj imaju najljepši vrt

-

-

Foto: - / -

Za titulu u sklopu HRT-ova projekta "Najljepši školski vrtovi" borilo se 150 škola i vrtića. U splitskom vrtiću to su priznanje i proslavili.
Vrtovi Dječjeg vrtića "Popaj" iz Splita i Osnovne škole Velika Pisanica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji najljepši su u Hrvatskoj. Za tu prestižnu titulu u sklopu HRT-ova projekta "Najljepši školski vrtovi" borilo se 150 škola i vrtića. U splitskom vrtiću to su priznanje i proslavili.

Sadili su, sijali, kopali i zalijevali - djeca, odgojitelji i roditelji. Trud se isplatio jer njihov je vrt najljepši u Hrvatskoj! U njemu, kažu Toma, Lucija i Bepo ima "krumpira, salate, blitve, jagode, šipka, divljeg šipka, jagoda, trešnji (...) pa bi "pola Splita" mogli nahraniti. Priča o "ekićima" s Kmana počinje usred Domovinskog rata; vrijedne ruke od ničega su stvorile mirisnu oazu u gradskoj vrevi.

- To je bio pijesak, doslovno, "prižina" kako bi rekli. To nije bila ni zemlja kvalitetna kamoli šta drugo. Te 1993. je krenulo sve, onako spontano, iz duše, kaže voditeljica splitskog vrtića Popaj Gordana Krasnić. A kad je srce veliko - toplinu i drugi osjete pa je prije deset godina njihov ekološki program verificiralo resorno ministarstvo.

Priznanje HRT-a već visi na zidu, a i feštalo se u vrtićkoj ustanovi "Radost", kojoj "Popaj" pripada. Prema riječima ravnateljice vrtića Radost, radi se o jedinom ekološkom programu u gradu Splitu. Nada se da će ovo priznanje biti veliki poticaj i da će ih u budućnosti biti puno, puno više.

Roditelji ponosni i presretni. Nadaju se će djeca što više znanja ponijeti sa sobom u školu i educirati drugu djecu. Nadamo se i mi. Toma, Lucija i Bepo vodit će brigu o prirodi i kad narastu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!