11:01 / 19.03.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Emisija Sigurno u prometu - bezbroj problema i bezbroj tema

-

-

Foto: - / -

U okviru razgovora sa stručnim suradnicima, savjetovanja i rekonstrukcija stvarnih prometnih slučajeva emisja nastoji podići razinu svijesti građana o odgovornome ponašanju u prometu.
Na Prvom programu Hrvatske televizije subotom se s početkom u 13.15 prikazuje specijalizirana obrazovna emisija "Sigurno u prometu".

U okviru razgovora sa stručnim suradnicima, savjetovanja i rekonstrukcija stvarnih prometnih slučajeva emisja nastoji podići razinu svijesti građana o odgovornome ponašanju u prometu.

Na našim je cestama ove godine poginulo više od 290 ljudi, 5,5 % više nego u istome prošlogodišnjemu razdoblju. Kako prometni odgoj i obrazovanje imaju važnu ulogu u povećanju sigurnosti i prometne kulture, emisija Sigurno u prometu, ostvarena uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP RH) i Nacionalnoga programa sigurnosti cestovnoga prometa (NPSCP), vrijedan je doprinos povećanju sigurnosti.

Najprivlačniji je i najupečatljiviji dio emisije Rekonstrukcija u kojoj se u igrano-dokumentarnoj formi prikazuje događaj sa stajališta prometne sigurnosti. To je i prilog koji se prikazuje u emisiji Sigurno u prometu, ali i kao izdvojena cjelina nedjeljom u 17.20 i ponedjeljkom u 11.35 na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1).

Kako je sigurnost u prometu od javne važnosti, i to za sve dobne skupine, njihovim se prikazivanjem ponovno skreće pozornost na odgovorno ponašanje svih sudionika u prometu. Zato se njezina vrijednost očituje upravo u mnoštvu vrijednih podataka, informativnoga ili obrazovnoga karaktera, važnih za sve vozače, one koji će to tek postati, ali i sve druge sudionike u prometu.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) subotom u 13.15 emisiju Sigurno u prometu možete pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Jurica Šebalj, voditelj emisije i profesionalni rally vozač, docent Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu i Ranko Varlaj, urednik emisije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!