Europeana - priča o Europi i ljudima koji ovdje žive

11.09.2018.

08:18

Autor: E.L.S./HRT

default error photo
Tijekom 2018. godine, Europske godine kulturne baštine, namjera je obogatiti zbirku dodavanjem sadržaja iz institucija kulturne baštine diljem Europe.
Ako imate predmete - poput slika, pisama, razglednica ili recepata - koje biste možda podijelili i priče koje biste ispričali o tome od kuda ste došli i što je oblikovalo vaše živote, sudjelujte u projekt Europeana!

Europeana i Institut za migracije i narodnosti pozivaju zajednice iz Zagreba i šire da podijele svoje osobne priče o migraciji - i predmete poput slika, dnevnika, videozapisa i pisama - za zbirku o migracijama. Mladi i stari pozvani su donijeti jedan ili više predmeta koji su dio njihove priče o migraciji i njihovih obitelji i koliko je moguće više detalja o njima.

Ako podijelite svoju povijest migracija, mogla bi se ispričati doista velika priča - priča o Europi i ljudima koji ovdje žive. Vaša priča dio je bogate i zajedničke povijesti migracija Europe, a sada se može zabilježiti i za budućnost.

Danas se održavaju radionice i forum na kojima će se prezentirati projekt Europeana, a prije toga, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavili su ga Adrian Murphy, voditelj projekta Eeropeana i dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!