Festival sportske rekreacije spustio se do mora

28.08.2021.

07:00

Autor: Darko Santini/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Festival sportske rekreacije spustio se do mora

Festival sportske rekreacije spustio se do mora

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Festival sportske rekreacije u Primorsko-goranskoj županiji donedavno se održavao uglavnom na Platku, no ovoga ljeta spustio se i do mora. U suradnji sa županijskim Savezom sportske rekracije mlađim je uzrastima omogućena razonoda uz nekoliko sportova na moru. Najviše su mladih privukle škola jedrenja i škola veslanja na dasci.

Namjera organizatora festivala sportske rekreacije bila je okupiti što više mladih kako bi im približili morske sportove, ali i vještine koje bi im mogle jednoga dana postati profesija. Školu jedrenja zato vodi iskusni skiper.

- Ideja je svima u kratko vrijeme objasniti osnove broda objasniti elemente broda, ponašanje na moru i približiti jedrenje, i "ne daj Bože" nekoga zainteresirati za jedrenje za školu jedrenja da se počne ozbiljnije baviti jedrenjem, kaže Vladimir Kamenečki, voditelj škole jedrenja.

Za školu jedrenja odabrana je manja jedrilica klase krstaš na kojoj je jednostavnije svladati osnove jedrenja. To se sviđa i početnicima i onim naprednijim jedriličarima. Za one kojima je ovakva jedrilica prevelika ili prezahtjevna, organizirana je škola veslanja na dasci, a tu je još nekoliko sportova prikladnih za plažu, odnosno za mlađe uzraste.

- Osim škole jedrenja s obzirom da smo primorski gradić znači imamo supanje, napravili smo igre u pijesku za najmlađe, i imamo rukomet u pijesku, rekao je Dalibor Korenić, tajnik Saveza sportske rekreacije "Sport za sve".

Na području Opatije trude se mladima učiniti kraj ljeta zanimljivim i još ih malo vezati uz more prije nego se vrate u školske klupe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!