Dnevnik uspona na Medvednicu iz tjedna u tjedan

06.03.2023.

10:10

Autor: Saša Užarević/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Pogled s Medvednice

Pogled s Medvednice

Foto: HTV / HRT

U zagrebačkoj fotogaleriji Dubrava postavljena je zanimljiva izložba Ivane Keser "Solvitur ambulando (Razrješeno hodanjem)". Fotografije su nastale tijekom uspona na Medvednicu, dva puta tjedno bez obzira na vremenske prilike kao dnevnički zapis prirode koja se mijenja iz tjedna u tjedan u sva četiri godišnja doba.

U Zagrebačkoj Fotogaleriji Dubrava umjetnica Ivana Keser izložila je 47 fotografija koje su nastale u šetnjama planinom Medvednicom. Ivana Keser zabilježila je na fotografiji svoja kretanja, istraživanja obilježenih i neobilježenih putova, hvatanja zalaska sunca.

Ivana Keser bavi se multimedijalnom umjetnošću, esejizmom, fotografijom, filmom i umjetničkim istraživanjem. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Kao umjetnica ostvarila je preko stotinu samostalnih i grupnih izložbi u mnogobrojnim galerijama i muzejima.

Autorica ističe kako je izložila samo lijepe fotografije Parka prirode Medvednica. Snimila je i one na kojima se vidi zagađivanje okoliša i uništavanje prirode - ogromna sječa. Toga ima na svim planinama diljem Hrvatske, tvrdi.

Šuma je jedan od najtrajnijih simbola u umjetnosti pa autorica poziva sve u šetnju šumskim putovima planine Medvednice. Izložbu možete pogledati do 9 ožujka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!