10:43 / 01.06.2020.

Autor: V.M./Hina

Fotografije slavnih na aukciji u borbi protiv posljedica covida-19

Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

Foto: - / -

Mark Seliger, fotograf slavnih osoba, političara i glazbenika, koji radi za časopise Rolling Stone i Vanity Fair na online dražbi nudi svojih 25 fotografija poznatih osoba, poput Brada Pitta i Amy Schumer.
Mark Seliger, fotograf slavnih osoba, političara i glazbenika, koji radi za časopise Rolling Stone i Vanity Fair na online dražbi nudi svojih 25 fotografija poznatih osoba, poput Brada Pitta i Amy Schumer, a svrha mu je prikupiti novce za borbu protiv posljedica koronavirusa.

Seligerov studio i organizacija RAD (Red Carpet Advocacy) dražbu organiziraju u suradnji s američkom aukcijskom kućom Christie's u sklopu kampanje pod nazivom RADArt4Aid, piše Vanity Fair.

Među portretima su fotografije Baracka Obame, Jennifer Aniston, Johnnyja Casha, Billie Eilish, Oprah Winfrey, Kurta Cobaina, Laure Dern, Leonarda DiCaprija, Dr. Drea, Toma Hanksa, Jennifer Lopez, Julije Louis-Dreyfus, Keitha Richardsa, Nicole Kidman, Jerryja Seinfelda, Snoop Dogga i Reese Witherspoon.

Nadmetanje za radove nastale u proteklih tridesetak godina odvijat će se na internetskoj stranici Christie'sa uz niz videa koji pojašnjavaju priče iza ponuđenih fotografija, objavljenih na naslovnicama časopisa Vanity Fair i Rolling Stone.

Prikupljena sredstva bit će uplaćena na račune raznih zaklada za pomoć osobama koje su zbog koronavirusa ostale bez posla, doma ili bez zdravlja.

- Svoju sam karijeru izgradio na međusobnom povezivanju i razumijevanju ljudi i na njihovim osobnim pričama te sam ih želio predstaviti na autentičan i, u nekim slučajevima, pomalo fantastičan način, stoji u Seligerovu priopćenju.

Radovi se na online aukciji nude do 12. lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!