10:17 / 24.03.2020.

Autor: M.M./Hina

Francuska: Medicinskom osoblju donacija čokolade u znak zahvalnosti

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

Francuski proizvođač čokoladnih proizvoda Jacques Genin najavio je da će medicinskom osoblju na prvoj liniji obrane od koronavirusa poslati gotovo 400 kg čokolade.
U jeku borbe s koronavirusom vodeći proizvođači čokoladnih proizvoda, poput belgijskoga Pierrea Marcolinija i francuskog Jacquesa Genina odlučili su zdravstvenim radnicima pariških bolnica isporučiti velike zalihe čokolade i slastičarskih proizvoda u znak zahvalnosti za njihov požrtvovni rad, piše Le Monde.

-
Poslati im čokoladu i slastičarske proizvode možda i nije tako važno u ovom trenutku, no sigurno će ih obradovati, stoji u priopćenju tvrtke Pierre Marcolini.

Francuski proizvođač čokoladnih proizvoda Jacques Genin najavio je da će medicinskom osoblju na prvoj liniji obrane od koronavirusa poslati gotovo 400 kg čokolade, nadajući se da će im slatki zalogaji "pružiti spokoj i dati im snage da nastave dalje".

Akciji se pridružila i tvrtka Puyricard koja će svoje proizvode poslati u bolnice u Parizu, Marseilleu, Toulouseu i u okrugu Salon-de-Provence.

Poznati belgijski i pariški proizvođači čokoladnih proizvoda velik dio prometa ostvaruju tijekom uskršnjeg razdoblja. Većina ih je već proizvela velike količine čokoladnih proizvoda koji se, zbog pandemije koronavirusa trenutačno ne prodaju u trgovinama i gomilaju se na skladištima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!