Glasajte za finaliste Volonterskog Oskara

11.11.2020.

11:16

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

default error photo
U ponedjeljak su objavljeni finalisti još jednog Volonterskog oskara, nagrade koju organizira Volonterski centar Zagreb – sada građani mogu glasati za, redom odlične, volontere za koje misle da su najviše zaslužili ovo lijepo priznanje.
Objavljeni su finalisti još jednog Volonterskog oskara, nagrade koju organizira Volonterski centar Zagreb – sada građani mogu glasati za, redom odlične, volontere za koje misle da su najviše zaslužili ovo lijepo priznanje.

Stručno Povjerenstvo odabralo je Laru Andrić, Viktoriju Petek i Zvonka Grgeca kao finaliste natječaja za volontera/ku grada Zagreba 2020. godine, a danas, u srijedu, 11. studenog počinje drugi krug u kojem će građani moći glasati za svog favorita.

- Volonterski centar Zagreb proteklih jedanaest godina putem nagrade Volonterski Oskar promovira volonterstvo kroz priče iznimnih pojedinaca - volontera koji su zaslužni za pozitivne promjene u našem društvu i pravi su primjer osoba koje su uspjele uklopiti volontiranje u svoju svakodnevicu, ističu organizatori.

Lara Andrić (20) volonterka je udruge Are You Syrious? u kojoj je ove godine odradila 200 volonterskih sati. Lara volontira kao pomagačica u savladavanju hrvatskog jezika i školskog gradiva djeci koja su ostvarila međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj te posreduje u komunikaciji između roditelja i škole.

- Također pomaže obiteljima u snalaženju u novom okruženju. Izvršavajući volonterske zadatke, pokazala se kao pouzdana i predana osoba, koja svoje stručno znanje uspješno primjenjuje u novim situacijama, ističe se u nominaciji.


Lara Andrić (foto: VCZ)

Viktorija Petek (70) volontira već 4 godine u Malom zmaju kao voditeljica skladišta humanitarne pomoći i koordinatorica volontera za taj dio aktivnosti. U 2020. volontirala je 588 sati.

- Svojim optimizmom, životnom energijom i susretljivošću privukla je velik broj novih volontera, uspješno komunicira i surađuje s donatorima i velika je podrška korisnicima udruge. Usprkos ozbiljnim godinama i zdravstvenim poteškoćama, se ustručava se prihvatiti niti jednog fizičkog ni intelektualnog zadatka, stoji u obrazloženju.


Viktorija Petek (foto: VCZ)

Zvonko Grgec (64) svojim dosadašnjim volonterskim radom pokazao je osobit interes i senzibilitet po pitanju prava djece i općenito ljudskih prava, a posebno se angažirao na promicanju zajedničke roditeljske skrbi i ravnopravnog roditeljstva.

- Zvonko u Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo najviše doprinosi pružajući psihološku, pravnu i savjetodavnu pomoć korisnicima koristeći svoja osobna iskustva u pokušajima ostvarivanja ravnopravnog roditeljstva. Tijekom 2020. godine Zvonko je prikupio 128 volonterskih sati, napominju organizatori Volonterskog Oskara.


Zvonko Grgec (foto: VCZ)

Uz troje finalista, na prijedlog članova Povjerenstva, volonterki udruge La Verna - Antoniji Jušić (79) bit će dodijeljena nagrada za životno djelo i preko dva desetljeća dug volonterski angažman u zajednici.

U drugom krugu, u kojem građani odlučuju o dobitniku/ci nagrade, a koji kreće danas, u srijedu, 11. studenog i traje do 2. prosinca za finaliste će biti moguće glasati elektronski na internetskoj stranici VCZ-a ili u uredu VCZ-a na glasačkim listićima.

Objava pobjednika kao i uručenje nagrada dobitniku/ci bit će na svečanom dodjeli Volonterskog Oskara 2020. najavljenoj za 4. prosinca.

Više o nagradi doznali smo od koordinatorice promotivnih aktivnosti u VCZ-u Dunje Hafner i Nikoline Antolić, prošlogodišnje dobitnice Volonterskog Oskara, koje smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!