14:48 / 27.03.2018.

Autor: HRT

Glazba pobjeđuje sve prepreke

-

-

Foto: - / -

Donosimo vam emotivnu priču francuske glazbenice Anne K. Eaves u suradnji s glazbenikom Oljom Dešićem.

Glazbenica i autorica Anna K. Eaves rođena je u Parizu 1981. godine, a od ranog djetinjstva glazba joj je bila velika ljubav. Godinama je pisala pjesme koje je izvodila na engleskom i francuskom jeziku, a glazbi se posvetila u potpunosti. U dobi od 26 godina doživjela je moždani udar te je izgubila osjete na desnoj strani i mogućnost govora što joj je postala velika prepreka u svakodnevnom životu, a pogotovo kao umjetnici i glazbenici jer je bila spriječena raditi ono što najviše voli - nije mogla pisati, svirati i pjevati kao prije.

Ipak, s vremenom je pronašla način kako se vratiti glazbi te je 2014. godine snimila album s američkim pijanistom Brianom Culbertsonom. Deset godina nakon moždanog udara koji joj je oduzeo mogućnost govora, nevjerojatna priča Anne K. Eaves ugledala je svjetlo dana i sve je to objedinjeno u albumu naziva “10” u kojemu otkrivamo Anninu senzibilnost, njezine pjesme i posebnu životnu priču.

Kada je pomislila kako više neće moći nastupiti uživo, uz pomoć Olje Dešića je shvatila kako ipak postoji mogućnost pa je tako na međunarodnom festivalu Sentimento 2016. godine, virtualno nastupila na pozornici u duetu s hrvatskim tenorom Stijepom Gleđom Markosom, u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Od tada je francuski ambasador ovog festivala. Anna je posjetila Hrvatsku nekoliko puta, zajedno sa Stéphanom i Jean-Marcom Novakom, braćom hrvatskih korijena s kojima je također surađivala.

"