Gračac je Zvonimiru draži od crvenog tepiha u Cannesu

29.10.2019.

20:38

Autor: Melita Šare/Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Zvonimir Starešinić, kapetan duge plovidbe u mirovini, na otoku Istu ima restoran i 30 turističkih postelja. No, ove se godine preselio u Gračac i otvorio autokamp.
Da je Hrvatska mamac za turiste i izvan sezone - potvrđuje priča Zvonimira Starešinića. Taj kapetan duge plovidbe u mirovini, na otoku Istu ima restoran, trgovinu i 30 turističkih postelja. No, ove se godine odlučio za život u udaljenom i osiromašenom Gračacu, u kojem je otvorio autokamp.

U Gračacu, koji je u zapećku, udaljen od autoceste, turisti ovaj kamp ipak pronađu. Putuju starom cestom kako bi se nauživali ove divljine. Iako se maglovita kapa spustila na Velebit, a u bazenu je već jesensko lišće, Zvonimirovi turisti i dalje se sunčaju. Njima lička jesenska temperatura odgovara. Za Nijemce ovo je i više nego sunčan dan.

Zvonimir Starešinić je Gračac izabrao kao mjesto za život iako mu se mnogi čude. A on kaže kako ga je vrućina ubila. Ovdje je našao mir, divotu prirode i ugodno društvo. A Zvonimir zna što govori jer je kao kapetan duge plovidbe vidio svijeta. Živio je i u Cannesu, osam godina. "Gazio" je ondje i po crvenom tepihu. Ali kaže kako se radi o "lažnom glamouru". Njemu je u Gračacu ljepše - tu je, kaže kvalitetan život, jednostavnost i priroda. Iako mu je ovo prva turistička sezona u Gračacu, i više je nego zadovoljan, kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!