Grafiteri i plesači pozdravljaju proljeće u gradu na Dravi

29.03.2021.

10:22

Autor: Dobro jutro Hrvatska/HRT/I.B.

Osijek

Osijek

Foto: HTV / HRT

Već tradicionalno osječki grafiteri godinama osmišljeno oslikavaju čuveni šećeranski zid u proljeće. 

- To je jedan od načina kako pozdravljamo proljeće. Izašlo je sunce pa smo izašli i mi na ulice, rekao je predsjednik udruge Hip-hop Osijek Armando El Hag Hassan.

Udruga Hip-hop Osijek u suradnji s Plesnim klubom Independance je odlučila malo oživjeti ovu ulicu i pozvati ljude da plešu s nama, da se zabave. Da vide malo kako crtamo i uživamo u ovim sunčanim danima koji će doći, istaknuo je.

- Osim klasičnih ljetnih događaja kao što je Pannonian challenge i Ljeto kulture, udruga Hip Hop Osijek planira i naše projekte. Imamo ideju kako napraviti radionice na otvorenome. Tu bi se radilo o raznim plesovima, yogi i skate radionicama pa pozivamo ljude da dođu, zabave se i nauče nešto novo.

- Ekipa koja pleše brake dance će isto imati svoju radionicu. Brake je uvijek prisutan. To je ulični ples. Plešu ga nove generacije, mlade nade, ali ima tu već ekipe koja pleše 3,4 godine, rekao je.

Hip-hop Osijek

Hip-hop Osijek

Foto: HTV / HRT

- Mi smo novi klub, osnovan u 10. mjesecu 2020. U cijeloj toj nezgodnoj situaciji uspjeli smo se okupiti. Baziramo se na brake dance-u, jazz dance-u. Pokušavamo njegovati više plesnih kultura, stilova, rekla je Silvija Žalac iz Plesnog kluba Independance.

- S proljećem smo se reaktivirali. Svima nam dobro dođe lijepo vrijeme. Možemo plesati vani i trenirati na otvorenom, to nam daje stvarno puno nade za ostale mjesece. Nadamo se da će se više toga događati. Više nastupa, više natjecanja, istaknula je.

- Nadam se da će biti sve više lijepih suradnji kao što je ova sad s Armandom. Veselimo se tome zbilja, poručila je Silvija Žalac.

Plesni klub Independance

Plesni klub Independance

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!