13:28 / 04.05.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/K.V./V.M./HRT

HAZU-ov donatorski koncert za Banovinu

Glazbena škola, Sisak

Glazbena škola, Sisak

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

U povodu 160. obljetnice osnutka HAZU večeras organizira Donatorski koncert za kulturne institucije Siska, Petrinje i Gline. Zbog epidemioloških mjera koncert se održava bez nazočnosti publike te će se moći pratiti u izravnom prijenosu na HTV3 i na platformi HRTi od 20 sati.

Kako bi pomogli njihovoj skorašnjoj obnovi i potaknuli revitalizaciju kulturnih sadržaja, HAZU u sklopu obilježavanja svoje 160. obljetnice, u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom i uz potporu Ministarstva kulture i medija RH organizira Donatorski koncert s pozivom javnosti za doniranje novca uplatom na već postojeći račun Vlade RH otvoren za pomoć obnove nakon potresa.


U emisiji Dobro jutro, Hrvatska koncert smo najavili u razgovoru s akademikom Franom Paraćem:

Na koncertu nastupaju Zagrebački solisti i njihovi gosti, vodeći hrvatski i svjetski glazbenici: violončelistica Monika Leskovar, sopranistica Martina Zadro i gitarist Petrit Çeku.


Uz njihove izvedbe namijenjene samo gledateljima HTV-a, bez publike, o stanju na terenu govorit će predstavnici kulturnih institucija s Banovine: ravnatelj Glazbene škole "Fran Lhotka" u Sisku Tomislav Ivšić, ravnatelj Hrvatskog doma Petrinja Milan Herceg, te organizatori glazbenih festivala u Sisku i Petrinji, pijanist Karlo Ivančić i muzikologinja Valentina Badanjak Pintarić.

- U Sisku, Petrinji i Glini potresom 29. prosinca 2020. srušeno je gotovo sve, pa i zgrade u kojima djeluju razne kulturne institucije. Kako bismo pomogli njihovoj skorašnjoj obnovi i potaknuli revitalizaciju kulturnih sadržaja, HAZU organizira koncert s pozivom javnosti za doniranje novca uplatom na već postojeći račun Vlade RH otvorenim za pomoć obnove nakon potresa, najavljuju organizatori.


Donacije za kulturne institucije Siska, Petrinje i Gline mogu se uplatiti na račun:

Vlada Republike Hrvatske

„Pomoć za obnovu nakon potresa"

HR12 1001 0051 8630 0016 0

Državni proračun RH s pozivom na broj odobrenja: HR68 5444-OIB uplatitelja

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!