13:07 / 12.05.2019.

Autor: Marko Percan/I.H./HRT

HRT je zavirio u najluksuzniju marinu na Jadranu - ACI Rovinj

-

-

Foto: - / -

Za predsezone se marina polako puni. Raspolaže sa 196 vezova, uglavnom za brodove od 12 do 35 metara. No, u tranzitu, ovdje mogu pristati i stometarski brodovi.
Kako je lijepo na jedan dan ostaviti mailove, telefone i gužvu redakcije. Uživati u proljetnom suncu, blizu mora. HRT-ova ekipa posjetila je novu ACI-jevu marinu u Rovinju - najluksuzniju na Jadranu čija je gradnja koštala 150 milijuna kuna.

Za predsezone se marina polako puni. Raspolaže sa 196 vezova, uglavnom za brodove od 12 do 35 metara. No, u tranzitu, ovdje mogu pristati i stometarski brodovi.

Marina gostima nudi sve. Dovoljno je primjerice samo pogledati sanitarni čvor. Koji izgleda poput sobe u boljem hotelu. A ima i podno grijanje. Evo i odgovora koliko se plaća takav luksuz:

- Ako govorimo o prosječnoj veličini broda za koji je ova marina napravljena, a to je 17 metara, takav brod će u tranzitu u predsezoni platiti 1300 kn, a samoj sezoni 1700, a na godišnjem vezu 95 000 kuna, rekao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja.

Ako ste pomislili da se jahtaši ponašaju kao pijani milijunaši, varate se. Oni koji su tu bili i ranije, osjetili su promjenu cijene. No, većina se ipak slaže da je ovo iznimna marina. A za doživjeti taj izniman pogled, ne trebate jahtu. Zato nemojte žaliti ako nemate koji milijunčić viška u džepu.

Uostalom, ovdje uvijek možete prošetati. Uživati uz more u prekrasnom Rovinju. Još ako se uz vas nađe i kakvo dobro društvo, onda cijela ta priča ne vrijedi tek par pustih milijuna kao ona naša jahta s početka priče, već vrijedi puno, puno više.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!