07:40 / 02.11.2018.

Autor: E.L.S./HRT

"Hrvatska kuća srca" poziva građane na besplatnu edukaciju o oživljavanju

-

-

Foto: - / -

Zaklada "Hrvatska kuća srca" u suradnji sa Studentskom udrugom StePP i Gradskim uredom za zdravstvo organizira besplatne radionice o oživljavanju
Čak 80 % iznenadnih srčanih zastoja se događa izvan bolnice, a s obzirom da znamo kako je u tim trenucima svaka sekunda važna, potrebno je da što više naših sugrađana prođe kroz edukaciju oživljavanja.

Srčani zastoj je stanje u kojem srce prestaje pumpati krv. Tijelo ostaje bez opskrbe kisikom i hranjivim tvarima i za nekoliko minuta osoba umre. Jedini postupak kojim to možemo spriječiti jest brzo pozivanje hitne medicinske pomoći i započinjanje oživljavanja.

Zaklada "Hrvatska kuća srca"  u suradnji sa Studentskom udrugom StePP i Gradskim uredom za zdravstvo u sklopu akcije "Oživi me" organizira besplatne radionice o oživljavanju 3.11., 17.11., 24.11. i 15.12. od 10.00 do 12.00 sati u prostorijama Zaklade (Ilica 5/II, prolaz Oktogon). Svi zainteresirani građani mogu se prijaviti na linku - www.ozivi.me/prijava.

Na radionicama građani će savladati postupak oživljavanja te će za stečeno znanje dobiti i diplomu "Oživi me" kojom imaju dokaz da su naučili kako spasiti život.

Sve o radionicama ispričali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Ivana Portolan Pajić, dr.med., zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo i članica Upravnog odbora Zaklade "Hrvatska kuća srca" i Filip Glavač, predsjednik studentske udruge StEPP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!