Hrvatski radio za Banovinu

14.01.2021.

18:48

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Prošla su 2 tjedna od razornog potresa koji je 29. prosinca prekinuo život na Banovini. Zbog toga Prvi program Hrvatskoga radija od 6. siječnja emitira uživo program iz Petrinje svaki dan od 9 do 10 ujutro.

Prošla su 2 tjedna od razornog potresa koji je 29. prosinca prekinuo život na Banovini. Zbog toga Prvi program Hrvatskoga radija od 6. siječnja emitira uživo program iz Petrinje svaki dan od 9 do 10 ujutro.

Kako bi svima bile na raspolaganju sve relevantne informacije s potresom razrušenih područja, posebni program Hrvatski radio za Banovinu emitira se uživo iz Petrinje, u suradnji sa Stožerom za otklanjanje posljedica potresa.

Hrvatski radio upravo u takvim situacijama je uvijek spreman napraviti iskorak i, iako se u današnjim vremenima puno se više konzumiraju televizijski i internetski sadržaji, u izvanrednim se okolnostima i dalje vidi snaga radija.

- Radi se o prvenstveno starijem stanovništvu na ruralnim područjima, koji u prvom trenutku nisu imali niti struje, a kamoli interneta, a dobar dio njih je jednostavno navikao slušati radio. Na tom se području i inače puno sluša HR1, pa je i logično da tim ljudima omogućimo informiranje, ističe glavna urednica Hrvatskoga radija Eliana Čandrlić Glibota koja je bila gošća emisije Dobro jutro, Hrvatska.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska javila se i iz terenskog studija u petrinjskoj vojarni u društvu dežurne radijske ekipe.

- Mi ovdje ugošćavamo ljude koji pomažu stradalima u potresu i daju informacije, savjete, psihološku pomoć, poznavanjem statike i pravila gradnje. Dakle, trudimo se naći odgovore na pitanja koja zanimaju ljude iz ovoga kraja, kaže urednica Marija Gerec Njavro.

O posebnom programu Hrvatski radio za Banovinu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorila glavna urednica Hrvatskoga radija Eliana Čandrlić Glibota, a terenska se ekipa javila iz petrinjskog studija u društvu urednice Marije Gerbec Njavro:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!