14:24 / 11.02.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Hrvatski tenisači za djecu oboljelu od malignih bolesti

Teniski savez i Ljubav na djelu za pacjente onkologije

Teniski savez i Ljubav na djelu za pacjente onkologije

Foto: Dnevnik / HRT

Ususret Svjetskom danu djece oboljele od malignih bolesti, koji se obilježava 15.-og veljače, udruga Ljubav na djelu zajedno s Teniskim savezom Hrvatske podijelila je poklone djeci koja se liječe na odjelima onkologije.

Od zloćudnih bolesti u Hrvatskoj godišnje oboli oko 180 djece, ali zahvaljujući suvremenoj terapiji, stopa izlječenja iznosi 75 posto.

- Ovaj mi dan znači jako puno pogotovo što sam ja oboljela od tumora na mozgu kojeg sam napokon pobjedila, imala sam ga dva puta u životu, kaže Antonija Vuletić.

- Svi igrači se uvijek rado odazovu svim akcijama, od Ćilića, Ćorića, Mektića, Vekića, Pavića,... Pogotovo za djecu, kaže Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

- Tenisači su naravno njihovi idoli, gledaju mečeve, i kad vide svog idola koji im daruje nešto i misli na njih, to je za djecu jako pozitivna poruka, Ljiljan Vuletić, udruga "Ljubav na djelu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!