15:32 / 12.12.2018.

Autor: S.K.S./E.L.S./HRT

Hrvatsko-romska slikovnica potiče na toleranciju prema drugačijima

-

-

Foto: - / -

Slikovnica bojanka poslužit će i za lutkarsko scenske aktivnosti i predstave u odgojno obrazovnim ustanovama na području Koprivnice i okolinih naselja.
Koprivnička Udruga osoba s invaliditetom "Bolje sutra" i Udruga Roma "Korak po korak" zajedničkim projektom nastoje promicati prava djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i nacionalnih manjina. Zajedno su osmislili dvojezičnu hrvatsko romsku slikovnicu "Tko je Nataša"?

Postoje osobe drugačije od nas, prihvati ih, budi im prijatelj jer različitosti obogaćuju naš život. To je tek jedna od poruka dvojezične
hrvatsko-romske slikovnice i bojanke namijenjene učenicima predškolskog i školskog uzrasta.

Nastoji se povećati senzibilost djece prema osobama s invaliditetom i pripadnicima nacionalnih manjina te im omogućiti boje uvjete za integraciju.

Slikovnica bojanka poslužit će i za lutkarsko scenske aktivnosti i predstave u odgojno obrazovnim ustanovama na području Koprivnice i okolinih naselja.

Stotinu primjeraka bojanke u cijelosti je u iznosu od 7000 tisuća kuna financiran iz proračuna grada Koprivnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!