Humanitarac Goran s meduzom na vratu preplivao Brački kanal

28.07.2021.

15:25

Autor: Regina Zubanović/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Goran Jurišić Goga

Goran Jurišić Goga

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

80-postotni invalid Domovinskog rata Goran Jurišić Goga prošli je vikend plivao od Splita do Brača s ciljem da prikupi novac za obnovu školskog odjela Doma za nezbrinutu djecu "Maestral" u Splitu. 

Taj podvig, u koji se Goran upušta drugu godinu zaredom, nije bio nimalo lak zbog snažnog vjetra, velikih valova i meduze koja mu se prilijepila za vrat.


Detalje je otkrio u razgovoru s ekipom emisije Dobro jutro, Hrvatska:

- Bila je velika borba, ali nismo se ni u jednom trenutku mislili… Morali smo doći do kraja, isplivati to. Devet sati smo plivali, bili su veliki valovi i velike struje, ali pobijedili smo to – za našu djecu Maestrala, rekao je Goran Jurišić Goga.


Dodatna otegotna okolnost bila je meduza koja mu se nalijepila na vrat:


- U početku, kad sam skočio u more, meduza mi zalijepila za vrat i mislio sam da mi je to od kape, ali poslije sam shvatio da je to meduza. Cijelim me putom peklo, ali nisam uopće shvaćao što mi se događa, no to me nije spriječilo da dođem do Brača, poručio je Goga.


U humanitarnom pothvatu Gogi se pridružila daljinska plivačica Antonia Buličić, članica Kluba daljinskog plivanja Split:


- Ja sam to odradila, 'ajmo reći, rutinski. To mi je taman došlo kao trening. Drago mi je da sam na svoj način mogla pomoći humanitarnu akciju, izjavila je Antonia.

Ravnateljica doma Maestral Jelena Burazin napomenula je da im takve donacije puno znače:


- Zahvaljujem i Gogi i Antoniji i svima koji su se pridružili akciji. Skupili smo već dosta novaca. Naša djeca imaju sve osnovno osigurano od strane ministarstva, ali donacije dobro dođu za neke sitne luksuze tako da ćemo ove godine opremiti školski odjel, a lani smo zahvaljujući ovoj akciji, i brojnim drugima, opremili odjel za bebe, izjavila je ravnateljica Burazin.


U Domu „Maestral“ trenutačno živi 50 djece, a ukupan broj korisnika doma je 150.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!