Humanitarni koncert hrvatskog orkestra harfi "Tisuću žica"

02.03.2018.

12:54

Autor: K.D./HRT

-

-

Foto: - / -

U Maloj dvorani Lisinski sutra, 4. Ožujka, u 17.30 i u 20 sati.održat će se deseti po redu humanitarni koncert hrvatskog orkestra harfi „Tisuću žica".

U Maloj dvorani Lisinski sutra , 4. Ožujka, u 17.30 i u 20 sati održat će se deseti po redu humanitarni koncert hrvatskog orkestra harfi „Tisuću žica".

Jedinstveni koncert na kojem nastupa orkestar s više od 25 harfista iz Hrvatske i regije, zajedno s organizatorom Zonta klubom Zagreb prihod od ulaznica darovat će Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Koncerti orkestra harfi rijetki su u svijetu, a ovaj orkestar se sastaje svake godine i nastupa uvijek u humanitarne svrhe. Osim uživanja u zvucima harfe, Svečanost harfe nudi i mogućnost edukacije o ovom glazbenom instrumentu. Umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta gospođa Marija Mlinar, najpoznatija hrvatska harfistica, umirovljena docentica na Muzičkoj akademiji, na vrlo zanimljiv i poučan način posjetitelje tijekom koncerta upoznaje s harfom, njenim razvojem i dogodovštinama harfista.

Repertoar hrvatskog orkestra harfi, koji se može slušati samo na koncertu „Svečanost harfi" ide od dalmatinskih pjesama do jazz skladbi. Orkestar „1000 žica" osnovala je Marija Mlinar 2008. godine i od tada svake godine održavaju koncert „Svečanost harfe", uvijek u dobrotvorne svrhe. Najavljen je i  koncert u Velikoj dvorani Lisinski 24. ožujka.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska koncerte su najavili Dijana Čilović – Grubišić, članica Hrvatskog orkestar harfi i Slobofanka Keleuva iz udruge Zonta klub Zagreb. Uvodno je na harfi svirao student Muzičke akademije u Zagrebu, Brin Bernatović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!