08:19 / 17.10.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Humanitarni koncert za podizanje svijesti o bolestima štitnjače

-

-

Foto: - / -

Ovim koncertom Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice koja je referentni centar za bolesti štitnjače obilježava 55. godišnjicu osnutka i rada.
Hrvatska udruga za bolesti štitnjače slijedećeg mjeseca slavi 11 godina rada i tim povodom organizira veliki humanitarni koncert na kojem će nastupiti Zagrebačka filharmonija, Radojka Šverko, Martina Tomčić, Ivana Husar i Marija Husar pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog.

Prihod od ulaznica namijenjen je za rad Hrvatske udrugu za bolesti štitnjače, poboljšanje kvalitete života oboljelih, te podizanje svijesti o bolestima štitnjače koja zahtjeva cjeloživotnu terapiju i angažman.
Ususret Međunarodnom danu svjesnosti o bolestima štitnjače
A Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu u KBC 'Sestara milosrdnica' koja je ujedno i Referentni centar za bolesti štitnjače, slavi 55 godina postojanja. Postigla je izuzetne rezultate u prevenciji bolesti štitnjače u Hrvatskoj, prvenstveno u eradikaciji poremećaja uzrokovanih nedostatkom joda. Na inicijativu akademika Kusića uveden je 1996. godine Novi zakon o jodiranju soli s 25 mg Kalij jodida po kg soli što je dovelo do dostatnog unosa joda u Hrvatskoj. To je veliki uspjeh našeg javnog zdravstva koji je međunarodno priznat.

Više o koncertu, o bolestima štitnjače te o tome kako se nositi s njima govorili su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska akademik Zvonko Kusić, gospođa Radojka Šverko i Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!