14:31 / 26.05.2020.

Autor: Sani Lukić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

I Bjelovar e-bicikle ima

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prvi mjesec sustav iznajmljivanja bit će besplatan kako bi se što više korisnika potaknulo da ga upoznaju, a nakon toga sat najma plaćat će se 5 kuna.
Bez štetnog utjecaja na okoliš voziti se od danas mogu Bjelovarčani. Žele li stići iz jednog dijela grada u drugi ili se samo provesti okolicom to mogu gradskim električnim biciklima.

Na raspolaganju ih je ukupno 9, a raspoređeni su u tri dijela grada.

- Korisnik se mora registrirati. Proces registracije je jednostavan, traje vrlo kratko. Nakon registracije korisnik treba unijeti svoje korisničke podatke, odabrati bicikl koji želi unajmiti, izvršiti plaćanje i to je to - sjedne na bicikl, upali ga i vozi, rekao je Marko Matenda, predsjednik Uprave tvrtke "Visiobike".

Prvi mjesec sustav iznajmljivanja bit će besplatan kako bi se što više korisnika potaknulo da ga upoznaju, a nakon toga sat najma plaćat će se 5 kuna. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 600 tisuća kuna u kojemu je najveći dio platio grad, a oko 200 tisuća je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Želimo rekao bih promovirati taj jedan zeleni način mobilnosti u gradu. Dakle, dugoročno u planu imamo i povećanje broja biciklističkih staza. Pogotovo u ovo doba korona krize, kada većina gradova ide upravo prema biciklu kao održivom načinu mobilnosti, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Ministarstvo turizma stanice za iznajmljivanje bicikala sufinanciralo je sa 122. kuna. Uvođenjem električnih bicikala grad nastavlja s primjenom održivih izvora energije. Usto, grad je nabavio i jedan električni bicikl za službene potrebe svojih djelatnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!